Om rörelse och skapande harmonier

Efter drygt två och ett halvt års paus återupptar jag mina dans– och klangkvällar i Klangrummet på Gärdet, Stockholm! Under hela den långa pandemitiden har jag mest skrivit — och skrivit — och så skrivit. Om vad, det kommer jag till så småningom, men det har handlat om både forskning och ett mer kreativt skrivande. Jag har (...) Läs vidare »
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Constanze Mozart 260 år!

Idag är det 260 år sedan Constanze Mozart, född Weber och omgift Nissen, föddes. Och det blir detta år redan tio år sedan min biografi om henne kom ut på svenska. Om bara 15 år fyller fru Mozart 275. Det vore förstås roligt att få vara med om detta, om bara hälsan, hörseln och förståndet (...) Läs vidare »
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Tankar i jultid 2021

Det andra pandemiåret har rusat iväg och nu står vi inför ännu en jul i restriktionernas tecken. Både här hemma och ute i världen har smittan med alla dess följder lett till att motsättningarna mellan människor och grupper ökat lavinartat. Rädslan, ofta gränsande till panik, tycks hålla många i ett järngrepp. Mitt i denna turbulens (...) Läs vidare »
Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer avstängda

Mozarts död den 5 december 1791

Natten den 5 december 1791, knappt en timme efter midnatt, dog Wolfgang Amadé Mozart i Wien, omgiven av sin hustru Constanze och hennes syster Sophie Weber. Sophie slöt hans ögon medan Constanze, chockad och förtvivlad, sägs ha kastat sig i hans säng i hopp om att bli smittad av hans sjukdom och dö med honom. (...) Läs vidare »
Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer avstängda

Spridda tankar i nyårskvällen 2020

Att känna hopp och ha tillit mitt i denna pandemi och i allt som känns svårt, i en påtvingad ensamhet, kanske isolering, att våga tro på att ljuset finns när vi hela tiden verkar matas med mörker … ”I den nuvarande situationen, måste vi tänka på/avstå från …”. En tillvaro fylld av mörka siffror kring (...) Läs vidare »
Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer avstängda