Om rörelse och skapande harmonier

Efter drygt två och ett halvt års paus återupptar jag mina dans- och klangkvällar i Klangrummet på Gärdet, Stockholm!
Under hela den långa pandemitiden har jag mest skrivit - och skrivit - och så skrivit. Om vad, det kommer jag till så småningom, men det har handlat om både forskning och ett mer kreativt skrivande.
Jag har också dansat - för mig själv hemma, fritt och intuitivt, med och utan musik. Därtill har ockjagå skapat några nya cirkeldanser. Mest till musik av Hildegard av Bingen och Mozart - men även dansar för gemensam sång.
Den kreativa rörelsen har varit nödvändig som motvikt till allt stillasittande och tankearbete, för det gäller att aldrig fastna i något. Rörelsen är ständigt pågående, den upphör aldrig.
Rörelsen är grunden i livet, den finns i allting, även i våra minsta kroppsceller. Den finns inte minst i musiken, ljuden och klangerna, ja även färg är rörelse. Till och med det vi tänker är rörelse - och allt kan mätas i olika frekvenser, även sådana vi inte kan se med våra ögon eller höra med våra öron. Här vilar ett stort ansvar på oss, något vi alltför sällan är medvetna om ...
Ur rörelsen uppstår former. Vi kan själva bestämma hur dessa former ska gestaltas. Vill vi skapa vackra, harmoniska former och mönster, eller destruktiva? Kan vi omvandla eller byta ut disharmoniska former till harmoniska? Låta våra sånger och danser bli till levande mandalas? Allt är möjligt, om vi vill, och så kan vi på lång sikt bli medskapare till en bättre värld. Varje liten frekvens är viktig på samma sätt som varje ton är viktig för helheten i en stor symfoni.
SYMFONI kommer ur latinets - och grekiskans - SYMPHONIA som kan översättas med SAMKLANG.
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL .

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>