Det inre ljuset

IMG_5273I dessa tider behöver vi mer än någonsin fokusera på det inre ljuset! Det är som vi väl alla vet inte alltid lätt, men genom att försöka "hålla sinnet stadigt i ljuset" får vi hjälp med att bevara en inre balans som står i samklang med en i kosmos, alltsedan skapelsens begynnelse, nedlagd harmoni. Detta är ett urgammalt synsätt som för mig känns logiskt, men att vi genom tiderna bringat denna harmoni ur balans. Men den finns där och väntar på att återupptäckas.

Denna harmoni kan uttryckas på många sätt och ur den medvetenheten kan den längtan efter att sprida ljus i världen som många människor bär på, väckas upp på nytt. Det finns många vägar dit. En del går genom konstnärliga uttryck, såsom musik och dans, men även t.ex. bildkonst och poesi. Så innebar det grekiska ordet MUSIKE i gamla tider inte bara sång och spel, utan även dans liksom drama.

Man brukar säga att musikens kraft är stor. Att det är så har man alltid vetat om och det bekräftas numera även i vetenskapliga undersökningar.

Musik är rörelse och består av frekvenser, ett slags tonernas dans i etern. Därför är det naturligt att röra sig till musik. Även själva rörelsen är i sig musik – pröva att dansa i tystnad samtidigt som du lyssnar! Lyssna både till de ljud som rörelserna för med sig men också till den inre musiken, ett slags "tystnadens sång" som dansen ibland kan väcka upp. Detta är också en form av meditation.

Det är mycket detta som VoxArmonia handlar om – en ljudets och rörelsens väg i sökandet efter balans och harmoni.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL .

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>